Snygga och lättanvända presentationsmallar åt IP-Only!

IP-Only hade ett behov av att skapa snygga och lättanvända verktyg för att skapa presentationer och Worddokument. Rabarber hade ett förutsättningslöst möte med IP-Only och visade exempel på lösningar som vi har tagit fram. Därefter skapade IP-Onlys grafiska byrå ett underlag som visade hur presentationer och Wordmallar skulle se ut. Den grafiska formen bygger på många utfallande bilder, ett eget typsnitt samt illustrationer och färger som passar företagets verksamhet.

 

Exempelsidor

Startsida och innehållssida

 

Tillsammans med IP-Only identifierade vi vilka funktioner som behövdes i presentationslösningen. Vi skapade till exempel en startfunktion där användaren väljer utseende på förstasidan samt språk för sin presentation. Vilken logotyp och ordlista som används för presentationen styrs av språkvalet. Mallen har också en funktion för att öppna företagspresentationer, infoga färdigdesignade inspirationssidor och maila presentationssidor. En funktion för att enkelt kunna växla mellan det egna profiltypsnittet och Office standardtypsnitt gör det enklare att dela presentationer med externa parter som inte har IP-Onlys typsnitt installerat på sin dator.

Mallverktyget för PowerPoint har också en funktion för att generera innehållsförteckningar i PowerPoint samt en bildbank.

 

Exempelsidor

Några presentationssidor i IP-Onlys lösning