Smarta Officemallar åt EQT

Rabarber har skapat mallar för Word, Excel och PowerPoint åt EQT baserat på form från Bold. EQT skapar sina presentationer i både wideformat (16:9) och som liggande A4 för de tillfällen när presentationerna primärt ska skrivas ut. Eftersom presentationerna innehåller många diagram var det viktigt att kunna styra hur diagrammen såg ut i detalj, det vill säga inte bara gällande färger och typsnitt. Man ville också kunna kontrollera att diagrammen fick storlekar som exakt matchade den yta där de skulle infogas. Vidare ville EQT kunna kontrollera exakt var diagramrubriker hamnade och hur de var formaterade, samt hur axlar och stödlinjer såg ut.

En annan viktig detalj var att diagrammen skulle kunna skapas i olika färgskalor. Huvudfärgskalan är tonade orange diagram, men man ville också kunna styra så att de skapades i en tonad gråskala alternativt att man kunde använda samtliga primärfärger i EQT:s färgpalett. Det här säkerställde vi med det diagramverktyg som skapades.

 

Exempeldiagram

Diagrammen har skapats med EQT:s diagramverktyg.

 

Utöver diagramfunktionalitet har EQT en presentationslösning som ger dem snabb access till viktiga baspresentationer. De har ett språkstöd som gör det enkelt för användarna att välja mellan tiotalet olika språk för rättstavning i presentationer. Lösningen innehåller en specialanpassad bildbank med utvalda bilder, som låter användarna välja mellan bilder som har anpassats för PowerPoint i ett bildgalleri, utan att behöva tänka på sådant som upplösning eller storlek på bilderna. Vidare har lösningen bland annat funktionalitet för innehållsförteckning i PowerPoint, funktioner för fotnötter samt märkning av sidor och egna gallerier för färger som gör att användarna inte riskerar att välja färger som inte är EQT:s egna färger.

 

Exempelsidor

Exempelsidor från EQT:s presentationslösning.